Mobil Uygulama Nedir? Mobil Uygulamaların E-ticaretteki Rolü
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Ana Sayfa > E-Ticaret Blog > Mobil Uygulama Nedir? Mobil Uygulamaların E-ticaretteki Rolü
Mobil Uygulama Nedir? Mobil Uygulamaların E-ticaretteki Rolü
Mobil Uygulama Nedir? Mobil Uygulamaların E-ticaretteki Rolü

İçindekiler

 

Mobil Uygulama Nedir? Mobil Uygulamaların E-ticaretteki Rolü

Dilediğiniz müziği zamandan ve mekandan bağımsız olarak dinlemenize, gideceğiniz yolu en kestirme olacak şekilde rahatça bulmanıza, evinizin ihtiyaçlarını kapınıza kadar getirtebilmenize, ilgi alanlarınıza denk gelen haberleri dilediğiniz her an takip edebilmenize, müşterilerinizin gereksinimlerini anında takip edebilmenize ve daha pek çok olanağa sahip olmanıza yardımcı olan mobil uygulamalar, hayatımızın her dakikasında yanınızda.

Peki ama detaylarıyla mobil uygulama nedir? Ne işe yarar? Türkiye'de ve dünyada en çok kullanılan mobil uygulamalar nelerdir? Gelin, bu soruların cevabına hep birlikte daha yakından bakalım!

Mobil Uygulama Nedir?

Dünya çapında 18-47 yaş arasındaki kişilerle yapılan bir araştırma, cep telefonu kullanımına dair son derece çarpıcı bilgileri gözler önüne sermeye yetiyor. Buna göre araştırmaya katılanların yarısından fazlası, telefonlarını tuvalete bile götürürken günde ortalama beş saat telefon ekranlarına bakıyorlar. Bu kişilerin yine yarısından fazlası, aynı mekanda bulunan diğer kişilerle mesajlaşarak iletişim kurmayı tercih ediyor. İnsanların %47'sinin telefonlarının şarjları azalınca endişe seviyeleri artıyor. Hatta, inanması zor olsa da ortalama bir kişi her gün 13,2 metrelik bir ekran kaydırma işlemi gerçekleştiriyor. Tüm bu bilgileri düşündüğümüzde mobil uygulamaların, markalar için ne kadar önemli olabileceğini anlayabiliriz. Peki, mobil uygulamalar nedir?

İşte, cevap: Mobil uygulama; akıllı telefon, tablet veya diğer taşınabilir cihazlar için özel olarak geliştirilen yazılım programıdır. Bu programlar, kullanıcıların belirli işlevleri gerçekleştirmelerine, içerik tüketmelerine veya etkileşimde bulunmalarına olanak tanır. Genellikle iOS ya da Android gibi işletim sistemi platformlarına özgü olarak geliştirilen mobil uygulamalar, insanların cihazlarını kullanarak çeşitli görevleri yerine getirmelerini sağlar. Örnek olarak sosyal medya uygulamaları, oyunlar, haber uygulamaları, e-ticaret platformları ve hava durumu uygulamaları gibi çeşitli kategorilerde pek çok mobil e-ticaret uygulaması bulunmaktadır.

Native Mobil Uygulama Nedir?

Doğal mobil uygulama demişken native mobil uygulama nedir, konusuna da açıklık getirmekte yarar var. Native (doğal) mobil uygulamalar, genellikle iOS veya Android gibi belirli bir platform için özel olarak geliştirilen ve platformun sunduğu SDK'ları yani Yazılım Geliştirme Kitlerini ve programlama dillerini kullanan uygulamalardır. Bu tür uygulamalar, belirli bir işletim sistemi için optimize edilmiş performans, kullanıcı deneyimi ve erişilebilirlik vadeder. Her platform için ayrı ayrı geliştirilen ve genellikle platformun sunduğu araçlar ve API'ler, yani Uygulama Programlama Arayüzleri, kullanılarak yapılandırılan native mobil uygulamalarda, bu nedenle iOS için Swift veya Objective-C ve Android için Java veya Kotlin gibi platforma özgü programlama dilleri kullanılabilir.

Tüm bunlara ek olarak native mobil uygulamalar; kamera erişimi, GPS veya push bildirimleri gibi platformun sunduğu tüm özelliklere tam erişim sağlar ve genellikle en iyi performansı ve en iyi kullanıcı deneyimini sunar. Ancak farklı platformlar için ayrı ayrı geliştirilmeleri ve yönetilmeleri gerekebilir, bu da bazı durumlarda daha fazla kaynak ve zaman gerektirebilir. Özetle native mobil uygulamalar, belirli bir işletim sistemi için optimize edilmiş ve o platformun sunduğu tüm özellikleri kullanabilen uygulamalardır.

Mobil Uygulama ile E-ticareti Yeniden Tanımlamak Mümkün

Tahmin edeceğiniz üzere e-ticarette mobil uygulama yapma süreci, markalar ve kurumlar için olmazsa olmazlar arasında. Mobil uygulaması bulunan bir marka, masaüstü cihazların yanı sıra mobili kullanan herkese erişmeyi de başarıyor demektir. Üstelik bu sayede müşteri kitlesini yerelden küresele doğru büyütmek de son derece mümkün hale geliyor. Örneğin T-Soft Mobil'in güçlü ve etkili mobil uygulama çözümleri sayesinde dijital dünyada büyümek ve daha çok müşteriye ulaşmak son derece kolay. Uygulama özelliklerinden bazıları arasında ise şunlar bulunuyor:

  • Filtreleme: Filtreleme özelliği ile aradığınız ürünleri dilediğiniz şekilde filtreleyip kolayca bulmanız mümkün hale geliyor.
  • Uygulama İçi Arama: Uygulama içinde bir arama motoru yer alıyor. Bu arama motorunu kullanarak ihtiyaç duyduğunuz ürünleri aratabilir, sayısız ürün arasından dilediğinize kısa sürede ulaşabilirsiniz.
  • Detaylı Kategori Yapısı: T-Soft Mobil'in detaylı bir kategori yapısı bulunmakta. Bu kategori yapısı sayesinde istediğiniz ürüne, kafa karışıklığı yaşamadan rahatça erişebilirsiniz.
  • Sepet Kontrolü: Ürünleri satın almak için sepetinize attığınızda sepetteki ürünleri dilediğiniz gibi yönetmeniz T-Soft Mobil uygulaması ile çok kolay. Ürün miktarını artırıp azaltmak, satın almaktan vazgeçtiğiniz ürünleri sepetten silmek ya da çok beğendiklerinizi favorilere taşımak için tek bir tık yeterli.
  • Sipariş Durumu: T-Soft Mobil'de, uygulamayı kullanarak oluşturduğunuz güncel ve geçmiş siparişleri takip edebileceğiniz bir Sipariş ekranı bulunmakta. Bu ekran üzerinden siparişlerinizin durumunu kolaylıkla görüp takip edebilirsiniz.
  • Ürün Yorumları: Ürünleri sizden önce satın almış kullanıcıların ürünler hakkındaki düşünceleri son derece öenmli. Bu sebeple siz de T-Soft Mobil üzerinden satın alma yapmadan önce ürün yorumlarına bakarak karar verebilirsiniz.
  • İnteraktif Vitrin: T-Soft Mobil'in bu özelliği ile ister e-ticaret sitenizde ister mobil uygulamanızda düzenleyeceğiniz kampanyalar için banner'lar hazırlamanız mümkün.
  • Listeleme: Ürün listesini katalog ya da liste şeklinde görüntülemenize olanak veren bu özellik, kullanıcıların favorilerinden.
  • Gelişmiş Zoom: Uygulamadaki görsellere daha yakından bakmak için T-Soft Mobil'deki gelişmiş zoom özelliği ideal.
  • Renk Seçimi: En sevdiğiniz ve satın alma süreciyle uyumlu tasarımı oluşturmak için sitenize uygun renk seçimlerini buradan kolayca yapabilirsiniz.
  • Çoklu Dil ve Para Birimi Seçeneği: Mobil uygulamanızda birden fazla dil ve para birimini kullanabilmenize olanak sağlayan bu özellik, T-Soft Mobil ile kullanıcılara sunuluyor.
  • En Yakın Mağaza: Bulunduğunuz konuma göre mağazalara olan uzaklığınızı görmek, bu özellik sayesinde mümkün hale geliyor.
Eklenme Tarihi: - Güncellenme Tarihi:

Öne Çıkan Makaleler